Operátori budú regulovať ceny za ukončovanie volania, určil úrad

26.02.2013 Bratislava

Bratislava 26. februára (TASR) – Operátori budú mať povinnosť regulovať ceny za ukončovanie volania v sieti v pevnom umiestnení. Takúto povinnosť určil Telekomunikačný úrad SR (TÚ SR) spolu 13 operátorom.

"Bez uloženia cenovej regulácie by mohli významné podniky na tomto trhu účtovať neprimerane vysoké ceny za ukončovanie volania v sieti v pevnom umiestnení," odôvodnil rozhodnutie úradu jeho hovorca Roman Vavro. Mohlo by to byť podľa jeho slov v neprospech užívateľov.

TÚ SR tak vydá rozhodnutie o regulácii cien. V cenovom rozhodnutí bude vypočítaná maximálna cena za ukončovanie volania, ktorú budú môcť všetky významné podniky účtovať za ukončovanie volaní v inej národnej a zahraničnej mobilnej alebo fixnej sieti.

Okrem tejto povinnosti určil úrad operátorom aj povinnosť transparentnosti, nediskriminácie či prístupu k určitým sieťovým prostriedkom. Všetky povinnosti sa vzťahujú na operátorov Antik Telecom, DH Telecom, Inomanet, IPfon, GTS Slovakia, Orange Slovensko, Slovanet, Slovak Telekom, Swan, Trnavatel, UPC Broadband Slovakia, VM Telecom a ŽSR-ŽT.
 

Vyberte región